Friday, June 21

Financiën die werken!

Waarom geld betalen voor iets dat geen brood is, je loon besteden aan wat niet verzadigen kan? Luister aandachtig naar mij, en je zult ruimschoots te eten hebben. Jesaja 55:2

Een eenvoudige vuistregel bij financieel management is: geef alleen uit wat je hebt. Niet wat je zult hebben, of zou willen hebben, ook niet wat je denkt dat  je verdient. Anders heb je een levensstijl die niet past bij wat je je kunt veroorloven.

“Als je meer uitgeeft dan er binnenkomt, dan zal het onderhoud je achteruitgang zijn.” Bill Earle

Liquide blijven is fundamenteel om boven op onze financiële wereld te blijven en een persoonlijk vertrouwen te hebben in dit gebied.

3 dingen om te overwegen wanneer je je financiën voor je wilt laten werken.

1.    Budget – Het maakt niet uit hoeveel geld je hebt. Budgetteren is de beste manier om het uit te geven zoals je wilt binnen je mogelijkheden, prioriteiten en waarden. Een eenvoudige lijst met te verwachten inkomsten en uitgaven is genoeg. Maar zorg ervoor dat je je aan je budget houdt!

2.    Stop nooit te geven –  in de goede tijden en in de slechte tijden zal 1 ding ALTIJD belangrijk zijn voor je toekomstige financiële gezondheid en dat is het geven van je tienden. Het moment dat je stopt met geven is het moment dat je financiën onderworpen zijn aan je eigen bekwaamheid en onderhevig enkel aan de natuurlijke orde van zaken. Breng de volledige tienden en je zet Gods bekwaamheid vrij in jouw financiële wereld.

3.    Investeer zoveel mogelijk – zodra te veroorloven, zou investering voor de toekomst redelijk hoog in onze lijst met uitgaven moeten staan. Spaar bijvoorbeeld om een huis te kopen voordat je met een luxe vakantie gaat.

Als je nadenkt over investeren, dan denk je in de goede richting om je financiën te laten werken. Ik investeer mijn leven in productief werk, ik investeer mijn geld in het Huis van God en ik investeer mijzelf in mijn toekomst.

Tot ziens in de kerk – de beste investering voor jouw leven.